Om kalkbrottet

Kalkbrottet och Stora Vika ligger sagolikt vid Fållnäsviken på yttersta sydspetsen av Södertörn, en mil från Nynäshamn och har all potential till att bli Stockholms Läns nya och helt unika Natur & Rekreationsområde. 

Kalkbrottets Vänner engagerar sig i Kalkbrottets framtid, vi vill på detta sätt visa upp vårt vackra kalkbrott och den unika flora och fauna.

 

Tyvärr så ser inte markägaren värdet i den unika och vackra miljön som finns här, de har andra planer för kalkbrottet. Men fram tills Nacka Tingsrätt Mark- och Miljödomstolen har givit sitt definitiva beslut på kalkbrottets framtida användning så fortsätter vi engagera oss. 

Tanken med hemsidan kalkbrottet-storavika är att informera och dela med oss av den unika miljön som finns här, i själva kalkbrottet och i Stora Vikas vackra natur.

Vi hoppas så klart att naturen vinner tillslut och att kalkbrottet-Stora Vika blir Stockholms Läns nya helt unika Natur & Rekreationområde med en massa spännande aktiviteter, kultur och naturupplevelser för alla, stora som små, boende & besökare från när och fjärran.

Här kan du läsa om Stora Vika och Kalkbrottet tillbaka i tiden